NVON - Cursus Praktisch Schoolexamen ontwikkeling voor het vmbo

31 januari

Het opstellen van een goed school examen en een praktisch schoolexamen is een uitdaging voor iedere docent in de examenklassen. Docenten staan vaak alleen bij het maken van deze belangrijke toetsen, terwijl overal in Nederland docenten theoretische schoolexamens en praktisch schoolexamens aan het ontwikkelen zijn.

Vanuit de inspectie worden scholen steeds meer aangesproken op de resultaten van de schoolexamens. Deze moeten zo dicht mogelijk bij het cijfer komen te liggen voor het centraal eindexamen. Het opstellen van een goed school examen en een praktisch schoolexamen is een uitdaging voor iedere docent in de examenklassen. Docenten staan vaak alleen bij het maken van deze belangrijke toetsen, terwijl overal in Nederland docenten theoretische schoolexamens en praktisch schoolexamens aan het ontwikkelen zijn. Als vakvereniging willen we de expertise die er binnen de vereniging bekend is delen met onze collega’s. Daarnaast dragen we graag bij aan het uitwisselen van expertise tussen docenten.

Doelgroep: Docenten (en hun TOA’s) VMBO nask1, nask2 en biologie

Tijdens de eerste sessie van deze cursus wordt theoretische basis aangereikt waarmee docenten aan de slag gaan om hun eigen praktisch schoolexamen te ontwerpen. Hierbij gaan we een bestaand PSE zelf uitvoeren. Tijdens de tweede sessie wordt het herziende schoolexamen besproken.  Daarbij wordt er onder ander aandacht besteed aan het beoordelen van handelingsvaardigheden van leerlingen. Na afloop van deze cursus is het praktisch schoolexamen geschikt voor gebruik. Tijdens de 2e sessie wordt uitdrukkelijk tijd ingeruimd voor onderlinge uitwisseling van PSE’s. U wordt dus gevraagd om oude schoolexamen(s) mee te nemen. Omdat TOA’s vaak sterk betrokken zijn bij het ontwikkelen van het praktisch  schoolexamen nodigen we voor deze bijeenkomst nadrukkelijk een TOA en een docent uit om samen aan de cursus deel te nemen. We werken op basis van de schoolexamens die al gebruikt worden.

Er wordt een reader als cursus materiaal ontworpen door de BC uitgereikt.

Cursusdata31/01/ 2023 en 14/03/2023 vanaf 16.00 – 20.00
Locatie: CSG het Streek te EDE

Kosten
NVON leden €135
niet leden €195

Totale studiebelasting: 12 uur 

Deze nascholing wordt aangebonden door de bestuurscommussie onderbouw en wordt gegeven door: A. Niënkemper, Sjaak Poot, Gerda Berber en Bram Tichelaar

 

Inschrijven kan HIER

Datum

Dinsdag, 31 januari 2023 om 16:00

Tot

Dinsdag, 14 maart 2023 om 20:00
Agenda

Gerelateerde evenementen

Terug naar overzicht