Jong NVON online pizzalezing: Zelfregulerend leren

11 januari

Veel scholen willen leerlingen helpen om meer zelfsturend te worden. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Op 11 januari neemt expert Patrick Sins, lector leren aan de Hogeschool Rotterdam, ons mee in effectieve strategieën om zelfregulatie bij leerlingen of studenten te bevorderen. Deze online lezing is georganiseerd door Jong NVON maar deze keer toegankelijk voor alle leeftijden. Meld je aan en vraag je collega's mee!

Vorige Volgende

Evidence-informed aan de slag om het zelfregulerend leren in je eigen les te bevorderen.

Je mag verwachten dat onderwijs bijdraagt aan de kennisontwikkeling van leerlingen of studenten. Je mag verwachten dat ze vakkennis opdoen en vaardigheden leren, en dat ze die kennis en vaardigheden leren toepassen. Maar als voorbereiding op hun verdere (onderwijs)carrière mag je bovendien hopen dat ze ook iets leren over hoe ze moeten leren. Dit houdt in dat ze ook instructie krijgen in welke strategieën je het best kan gebruiken om te leren of om kennis te verwerven. Dit noemen we strategieën voor zelfregulerend leren. Dit zijn strategieën die volgens onderwijsonderzoek zorgen voor betere leerprestaties. Ondanks dat er onmiskenbaar veel kennis en vaardigheden wordt opgedaan, lijkt het erop dat zelfregulerend leren tijdens de les nauwelijks de aandacht krijgt die het verdient. In deze bijdrage laat ik zien zien wat hierachter steekt, wat volgens onderzoek ‘werkt' en wat je hier vervolgens zelf mee kan in je eigen les.

Programma

Datum: donderdag 11 januari

Tijd: 
17:45 uur: Online inloop (met eigen pizza)
18:00 uur: Start interactieve lezing 
19:00 uur: Plenair einde 
19:15 uur: Sluiting formele deel, mogelijkheid om te blijven hangen voor inhoudelijk verder praten en/of de borrel.

Locatie

De pizzalezing is online. De link volgt op een later moment na inschrijving.

Kosten

€0,- NVON leden

€25,- niet NVON leden

Als je lid wilt worden kan je dat tijdens de inschrijving aangeven, je betaalt dan de ledenprijs.
Voor studenten die nu lid worden is het lidmaatschap tot 1 januari 2025 gratis. Daarna betaal je tijdens je studie €10,- per jaar.
Na de nascholing wordt de presentatie gedeeld met de deelnemers.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via deze link. Dit kan tot en met maandag 8 januari 2024

Meer info over deze nascholing, klik dan hier.

Datum

Donderdag, 11 januari 2024

Tijd

17:45 tot 19:15
Agenda