Nascholing Citizen science en ecologie

30 maart

Vanuit de Wageningen Pre-University wordt er een nascholing aangeboden waar jij als NVON-lid 10% korting op krijgt. Lees hieronder meer.  

In deze nascholing gaat klimaatonderzoeker Arnold van Vliet in op de mogelijkheden van de Growapp en waterdiertjes.nl en hoe je ze in je les kunt benutten. Met je klas naar buiten gaan is niet alleen heel leuk en leerzaam, maar met deze hulpmiddelen ook makkelijk.

Organisator Wageningen Pre-University
Datum

do 30 maart 2023

Locatie Wageningen Campus
Prijs € 275,00

 

Inhoud nascholing

Citizen science, ook wel burgerwetenschap genoemd, is onderzoek dat in zijn geheel of gedeeltelijk door burgers of niet-professionele wetenschappers wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld in het meten van waterkwaliteit, of het melden van waarnemingen van dieren.

Klimaatverandering zichtbaar maken op het schoolplein en zien dat de bomen eerder in blad komen? Dat kan met de Growapp. Zelf waterdiertjes vangen, de waterkwaliteit bepalen en deze doorgeven voor wetenschappelijk onderzoek? Dat kan met waterdiertjes.nl. Door gebruik te maken van deze apps kunnen leerlingen zelf meewerken aan wetenschappelijk onderzoek!

Daarnaast kan Arnold ook alles vertellen over Muggenradar.nl, Tekendradar.nl, Waarneming.nl en Natuurkalender.nl.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Je kunt je tot en met woensdag 27 maart inschrijven.

 

Nog meer willen weten over deze nascholing, dat kan via deze link.

Agenda