NIBI - vmbo conferentie

9 juni

Kom vrijdag 9 en zaterdag 10 juni 2017 naar de vierde NIBI-biologieconferentie voor vmbo en onderbouw van havo en vwo in congrescentrum De Werelt in Lunteren. Met meer dan 40 (buiten)workshops en lezingen over sport en beweging.

Vorige Volgende

Deze vierde editie van de NIBI-conferentie voor vmbo en onderbouw havo en vwo komen we in actie en werken we ons soms letterlijk in het zweet. Sporten vormt een prachtige context om concepten als bloedsomloop, ademhaling,beweging, organen en vorm-functie te behandelen in voor leerlingen relevantecontexten. Ook deze editie zullen we weer buitenworkshops en excursies hebben. Zo houden we een sportfittest op Sport Medisch Centrum Papendal in Arnhem. Eén proefpersoon test zijn eigen fitheid en de groep komt zo meer te weten oververzuring en de fysiologie van je lijf. 
De andere excursie vindt plaats op zaterdag in Burgers’ Zoo. Hier doe je twee workshops. Een praktische opdracht over vorm- enfunctie (anatomie en beweging) en een digitale opdracht op smartphone of laptop. Nieuw dit jaar is dus dat de conferentie net als de grote zus in januari 1,5 dag duurt. Zo heb je nog meer tijd om ideeën uit te wisselen met je collega’s. 

De ochtendlezing wordt verzorgd door sportfysioloog Thijs Eijsvogels, hij gaat dieperin op de gezondheidseffecten van beweging en sport en of zitten het nieuweroken is. Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden sluit de vrijdag af met eenlezing over wat topsport van je lijf vergt, over doorzettingsvermogen en hoe je mettegenslagen omgaat.Kom in beweging en neem je collega’s mee en zorg dat je erbij bent in Lunteren!

  • Kosten: 375 euro (vrijdag en zaterdag), 230 euro alleen de vrijdag
  • Locatie: Congreshotel De Werelt, westhofflaan 2, Lunteren
  • Start inschrijving: maandag 27 maart om 16:00 uur
  • Download de programmakrant voor meer info

 

Klik hier om je in te schrijven

Datum

Vrijdag, 9 juni 2017 om 02:00

Tot

Zaterdag, 10 juni 2017 om 02:00
Agenda