Onderzoekend leren in het vmbo

3 oktober

Tijdens deze cursus is maakt u kennis met het doen van onderzoek in het vmbo. Aan het eind van de cursus heeft u een blauwdruk voor een onderzoek dat past binnen uw eigen curriculum, dat u direct in de eigen lessituatie kan toepassen en kunt gebruiken als leidraad om andere onderzoeken te ontwikkelen. Door de kruisbestuiving van de deelnemers zult u met meer ideeën naar uw werkplek terug keren dan alleen uw eigen idee.

Tijdens de contactbijeenkomsten gaan de deelnemers, aan de hand van door de cursusleiders gegeven voorbeelden en door de deelnemers ingebrachte ideeën met elkaar aan de slag. Immers ondervinding is de beste leermeester.

De eerste bijeenkomst krijgt u als deelnemer een opdracht mee. De uitwerking van deze opdracht is de beginsituatie voor de tweede bijeenkomst. Aan het eind van elke volgende bijeenkomst wordt de opdracht aangevuld met een nieuwe. Na de derde bijeenkomst heeft u een door uzelf ontwikkeld product waar u in de werksituatie mee aan de slag kan met uw leerlingen. De resultaten hiervan laat u zien in de vierde bijeenkomst, die drie weken na de derde bijeenkomst wordt gehouden.

Doelgroep:
Docenten en TOA’S, in de bèta vakken en techniek en technologie.

Studielast:
De totale studielast bedraagt 48 uren waarvan 12 contacturen verdeeld over vier dagdelen.

Data en tijd:
De cursus wordt gehouden op de vier woensdagavonden.
3 oktober;

10 oktober;

31 oktober;

28 november
 

Aanvangstijd 17.00 uur, einde 20.30 uur. Inclusief maaltijd.

Locatie:
De Amershof te Amersfoort, Snouckaertlaan 11 (10 minuten lopen vanaf CS)

Kosten:
Leden € 215,-
Niet leden € 300,-

Inschrijven:

volg deze link

Datum

Woensdag, 3 oktober 2018

Tijd

17:00 tot 23:00
Agenda