VO-HO-bijeenkomst scheikunde: verbindend samenwerken

23 juni

Op donderdag 23 juni 2022 (verzet van 20 januari 2022) vindt de eerste VO-HO-bijeenkomst voor scheikunde plaats op de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst komen VO-docenten, onderzoekers en docenten uit het hoger onderwijs en studenten samen, om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Er komen diverse onderwerpen aan de orde, waaronder:

  • De aansluiting in onderzoeksvaardigheden tussen het voortgezet en hoger onderwijs
  • Ervaringen van eerstejaars scheikundestudenten aan de VU/UvA
  • Het mogelijke gebruik van kennis over het  onderzoek uit hoger onderwijs in het voortgezet onderwijs.

De keynote wordt verzorgd door de winnaar van de KCNV Gouden Medaile 2021 prof. dr. ing. Timothy Noël, professor Flow Chemistry aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). In de keynote neemt Noël het publiek mee in de fotochemie en gaat hij in gesprek over toegankelijk inzetten van scheikundig onderzoek van hoger naar voortgezet onderwijs.

Timothy Noël studeerde scheikunde in Gent. Zijn postdoctoraal onderzoek deed hij aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) met een prestigieuze Fullbright-beurs. In de groep van professor Stephen L. Buchwald werkte hij aan de ontwikkeling van nieuwe continustroommethoden voor kruiskoppelingschemie. In 2017 werd hij universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2020 volgde de benoeming tot professor aan de Universiteit van Amsterdam.

Aan het eind van de bijeenkomst zal er ruimte zijn om alle ervaringen en kennis met elkaar te delen in het afsluitende plenaire programma en de borrel. Bovenal moedigen we alle aanwezigen aan om niet alleen tijdens maar ook na de bijeenkomst ervaringen te blijven uitwisselen.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Datum

Donderdag, 23 juni 2022

Tijd

12:45 tot 17:30
Agenda

Gerelateerde evenementen

Terug naar overzicht