NVON Cursus Praktisch Schoolexamen voor het vmbo (voorjaar 2018) (sessie 2-slot)

8 maart

NVON organiseert ook dit jaar weer de cursus Praktisch Schoolexamen voor het vmbo

Vanuit de inspectie worden scholen steeds meer aangesproken op de resultaten van de schoolexamens. Deze moeten zo dicht mogelijk bij het cijfer komen te liggen voor het centraal eindexamen. Het opstellen van een goed school examen en een praktisch schoolexamen is een uitdaging voor iedere docent in de examenklassen. Docenten staan vaak alleen bij het maken van deze belangrijke toetsen, terwijl overal in Nederland docenten theoretische schoolexamens en praktisch schoolexamens aan het ontwikkelen zijn. Als vakvereniging willen we de expertise die er binnen de vereniging bekend is delen met onze collega’s. Daarnaast dragen we graag bij aan het uitwisselen van expertise tussen docenten.

Tijdens de eerste sessie van deze cursus wordt theoretische basis aangereikt waarmee docenten aan de slag gaan om hun eigen praktisch schoolexamen te ontwerpen. Hierbij gaan we een bestaand PSE zelf doen. Tijdens de tweede sessie wordt het herziende schoolexamen besproken.  Daarbij wordt er onder ander aandacht besteed aan het beoordelen van handelingsvaardigheden van leerlingen. Na afloop van deze cursus is het praktisch schoolexamen geschikt voor gebruik. Tijdens de 2e sessie wordt uitdrukkelijk tijd ingeruimd voor onderlinge uitwisseling van PSE’s. U wordt dus gevraagd om een oud schoolexamen mee te nemen. Omdat toa’s vaak sterk betrokken zijn bij het ontwikkelen van het praktisch  schoolexamen nodigen we voor deze bijeenkomst nadrukkelijk een toa en een docent uit om samen aan de cursus deel te nemen. We werken op basis van de schoolexamens die al gebruikt worden. 

Maximum aantal deelnemers per vak : 12 

Data en locatie:
Donderdag 11 januari en donderdag 8 maart 2018, 
CSG Het Streek, Zandlaan 25, 6717 LN Ede

Aanvang cursus: 16.00 uur tot 20.00 uur (inclusief maaltijd)

Kosten:
Voor NVON-leden € 95,- (voor niet-leden € 145,-)

Attentie: deze cursus bestaat uit 2 sessies die niet los van elkaar te volgen zijn. Bij deelname schrijft u in voor beide bijeenkomsten.

LET OP: AANMELDING VOOR DEZE CURSUS HOUDT EEN BETALINGSVERPLICHTING IN.
U kunt bij afmelding tot uiterlijk 1 week vóór de eerste sessie kosteloos annuleren.

Datum

Donderdag, 8 maart 2018

Tijd

16:00 tot 20:00
Flyer-Praktisch-schoolexamen-ontwikkeling-vmbo-11-01-en-08-03-18--0.pdf

Cursus