Hoe staat jouw examenklas ervoor na de zomervakantie?

1 juli

Als gevolg van de coronacrisis ben jij in de afgelopen maanden behoorlijk uitgedaagd, zowel met het geven van onderwijs op afstand als het afnemen van toetsen op afstand. Dat geldt ook voor jouw leerlingen die ineens via de pc of laptop thuis jouw lessen moesten volgen en hun opdrachten en toetsen moesten maken. We kunnen ons voorstellen dat je na deze turbulente periode, aan het begin van het komende schooljaar graag snel wilt weten waar jouw eindexamenleerlingen staan.

Daarom vertellen we je alvast over ons onderzoeksproject Toetsen op Maat, waarvoor we aan het begin van het schooljaar een digitaal hulpmiddel beschikbaar stellen. Hiermee kan jij eenvoudig en snel het kennisniveau van jouw eindexamenleerlingen in kaart brengen. Zowel op de leerdoelen die voor jou relevant zijn, als op individueel of klassikaal niveau. 

Na afloop van de toetsafname ontvang je een uitgebreide rapportage over de prestaties, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt gaan. Bijvoorbeeld door met de gehele klas aan bepaalde leerdoelen te gaan werken, of juist met een individuele leerling te kijken wat nodig is om zijn of haar achterstand in te lopen. En met jouw deelname help je ons om te onderzoeken hoe we onze toetsen en examens nòg beter kunnen laten aansluiten op de leerdoelen van jouw vak.

Inschrijven

Ben je nu al geïnteresseerd in Toetsen op Maat? Stuur dan een mail naar ‘toetsenopmaat@cito.nl’ en we houden je graag via mail op de hoogte. 

Geniet van een welverdiende vakantie! Dan gaan wij ondertussen nog even verder met de laatste ‘puntjes op de i’.  

Met vriendelijke groet,

Stichting Cito

Nieuws