Praat mee over de toekomst van ons onderwijs

12 februari

Wilt u meepraten over de toekomst van ons onderwijs? In februari en maart organiseert de FvOv, samen met een brede coalitie van onderwijsorganisaties, een aantal dialoogbijeenkomsten. Hier gaan we de dialoog aan over de ankerpunten uit het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’.

Vorige Volgende

Een aantal tafelgasten gaan tijdens deze bijeenkomsten met elkaar in gesprek, maar ook het publiek krijgt een belangrijke rol en wordt gehoord. De gesprekken die tijdens de bijeenkomsten plaatsvinden, zullen op de website van Toekomst van ons onderwijs terug te luisteren zijn als podcast.

Het discussiestuk ‘Toekomst van ons onderwijs’ vindt u hier.

Dialoogbijeenkomst: Nieuwe arrangementen voor werken, onderzoeken en leven lang ontwikkelen
Waar: Academiegebouw Universiteit Utrecht
Wanneer: 18 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Henk Hagoort (voorzitter CvB Hogeschool Windesheim) en Erik Stam (hoogleraar UU en lid commissie Borstlap)
Thema: Nieuwe arrangementen voor werken, onderzoeken en leven lang ontwikkelen. Hoe zorgen we voor een brede, sterke leercultuur, waarin een leven lang ontwikkelen vanzelfsprekend is?

Dialoogbijeenkomst: Ruimte voor leerlingen/studenten om het beste uit zichzelf te halen
Waar: Hotelschool DH, locatie Amsterdam
Wanneer: 20 februari 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Frank Léoné (universitair docent RU) en Paul Delnooz (oprichter Innovatie Academie)
Thema: Ruimte voor leerlingen/studenten om het beste uit zichzelf te halen. Hoe zorgen we ervoor dat ons onderwijs leerlingen en studenten motiveert om het beste uit zichzelf te halen, in een goede balans tussen motivatie, welzijn en prestatie?

Dialoogbijeenkomst: Waardering en professionele ruimte voor onderwijsprofessionals
Waar: Wellant College, Amersfoort
Wanneer: 23 maart 2020, 15:30 – 17:00
Tafelgasten: o.a. Maarten Willms (ambulant onderwijskundig begeleider)
Thema: Waardering en professionele ruimte voor onderwijsprofessionals. Hoe zorgen we ervoor dat werken in het onderwijs aantrekkelijk is en onderwijsprofessionals de ruimte hebben om zich te ontwikkelen?

Verder worden twee dialoogbijeenkomsten georganiseerd in het noorden en zuiden van het land. Over deze bijeenkomsten wordt snel meer bekend. Houd daarvoor de website van Toekomst van ons onderwijs in de gaten.

 

Meld u snel aan voor één (of meerdere) bijeenkomst(en)! Dat kan via de website van Toekomst van ons onderwijs.

Nieuws