Zilver voor Revi Gerner in Internationale Natuurkunde Olympiade

17 juli

Revi Gerner heeft een zilveren medaille veroverd op de Internationale Natuurkunde Olympiade die door Zwitserland online was georganiseerd. Aron, Sibrand en Jeramy behaalden een eervolle vermelding.

Vorige Volgende

Op de Internationale olympiade (IPhO) met  76 landen en 386 deelnemers heeft het Nederlandse team goed gescoord met een zilveren medaille en drie eervolle vermeldingen.

Het team van Nederland scoort over het algemeen beter op de experimentele toets dan op de theoretische. Dat was ook dit jaar het geval.

De IPhO zou eerst gehouden worden in Belarus. De situatie daar en in de omringende landen maakte een fysieke olympiade onmogelijk. Zwitserland heeft snel een online wedstrijd in elkaar gezet en deze verliep goed. Voor een evenement dat normaal twee jaar voorbereiding vraagt is dat een prestatie

De experimenten waren ook online met een programma dat een echt experiment benaderde. Een van de opgaven was om op een onbekende planeet zoveel mogelijk van die planeet te weten te komen. Bij de theorie was een vraag over de werking van de James Webb telescoop. De timing was perfect omdat op dat moment de eerste echte foto's van de James Webb Telescoop publiek gemaakt werden.

Het team:

  • Revi Gerner, RSG Trompmeesters, Steenwijk, Zilver
  • Sibrand Op de Beek, Stedelijk Gymnasium Schiedam, eervolle vermelding
  • Jeramy Kop, Huygens College, Heerhugowaard, eervolle vermelding
  • Aron Hardeman, Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen, eervolle vermelding
  • Ivar Mekel, Stedelijk Gymnasium Haarlem

zie ook: https://ipho2022.com/ https://www.natuurkundeolympiade.nl/

 

De Natuurkunde Olympiade wordt georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door Het ministerie van OCW, NWO, Stichting Physica, NVON, Cito, Freudenthal Instituut, Texas Instruments en Malmberg.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Terug naar overzicht