<title>NVON</title>

Jong NVON: Pizzalezing Labtijgers

Scheikunde leer je het best door te ervaren, toch? Maar daar zijn in je les niet altijd de ruimte, tijd of juiste chemicaliën voor beschikbaar. Om scheikundedocenten te ondersteunen en leerlingen te inspireren, hebben Laurens en Eline een YouTubekanaal opgericht: De Labtijgers!
 

Op donderdag 1 juni 2023 van 17:00 – 20:00 uur kan je deelnemen aan deze pizzalezing. Lees hieronder meer! 
 

Inhoud

In de video's op hun Youtubekanaal laten Laurens en Eline op humoristische manier zien dat scheikunde een fantastisch en gevarieerd vakgebied is, wat niet beperkt hoeft te worden tot het laboratorium.  

Tijdens deze workshop laten zij graag zien hoe je video's van de Labtijgers zou kunnen gebruiken. De Labtijgers nemen je mee in een stuk achtergrond over het kanaal, en laten je in een van onze laboratoria ervaren hoe het is om een Labtijger te zijn!  

Voor deelnemers aan de workshop wordt materiaal beschikbaar gesteld waarmee je de Labtijgersproeven naar je eigen klaslokaal kan brengen. 

De link naar het YouTubekanaal van de Labtijgers vind je hier
 

Niveau

Beginners en gevorderden
 

Docent

Laurens Vedder en Eline Jurgens zijn beide docent bij de opleiding Chemie van Avans Hogeschool, met locaties in Breda en 's-Hertogenbosch. Eline Jurgens studeerde Chemie en Forensisch onderzoek en is gespecialiseerd in analytische chemie. Ze geeft inmiddels 7 jaar les bij Avans Hogeschool en heeft daarvoor gewerkt bij o.a. NutriControl en FrieslandCampina. Laurens Vedder studeerde Scheikunde aan de Universiteit Utrecht, waarin hij zijn tweedegraads bevoegdheid heeft behaald voor Natuur- en Scheikunde. Na een korte periode in Frankrijk heeft hij besloten in Nederland te blijven en is begonnen bij Avans Hogeschool, waar hij inmiddels alweer drie jaar lesgeeft. 
 

Studiebelasting

2 uur
 

Programma

17:00 inloop

17:30 pizza eten

18:00 start interactieve workshop

19:30 tijd om verder te ontwikkelen en te borrelen

20:00 school verlaten
 

Locatie

Avans Hogeschool
Lovensdijkstraat 61-63, 4818AJ Breda 
 

Kosten

NVON leden: 15,-
Niet leden: 30,-
 

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven. De uiterlijke inschrijfdatum is 28 mei 2023.