<title>NVON</title>

Training Toetsen maken

Training toetsen maken (natuurkunde en scheikunde)

Inhoud
Nieuw dit jaar is de training toetsen maken. Tegelijk met de CE-correctietraining vindt ook een vakoverstijgende training plaats voor docenten havo/vwo plaatsvinden voor het maken van SE- of pta-toetsen in de vakken scheikunde en natuurkunde. In deze praktische training leert u om een gebalanceerde toets te maken aan de hand van een toetsmatrijs en kritisch te kijken naar de moeilijkheidsgraad en het taalgebruik in een toets. Dit zal gebeuren aan de hand van een eigen meegebrachte toets. Ook gaat u aan de slag met het maken van een opgave vanuit een context, zoals een krantenartikel. Verder zal de examensyllabus worden gebruikt voor het maken van een opgave. 

Doelstelling
U leert een gebalanceerde toets maken door middel van een toetsmatrijs. Ook leert u om de moeilijkheidsgraad en het taalgebruik in toetsen te beoordelen en aan te passen naar niveau.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor docenten bovenbouw natuurkunde en scheikunde (havo/vwo).

Docent
Deze training wordt verzorgd door Anneke Thurlings, oud-medewerker van het Cito.Er is een reader, deze ontvangt u tijdens de training.

Lesmateriaal en studiebelasting
Voorafgaand aan de training wordt een kleine huiswerkopdracht gegeven. De totale studielast voor deze training is per vak 6 uur.

Datum, tijd, locatie
Onbekend

Kosten 

  • NVON-leden € 70 
  • niet-leden € 95

Dit is inclusief een eenvoudige maaltijd. Als u lid wilt worden kunt u dat tijdens de inschrijving aangeven, u betaalt dan de ledenprijs voor de cursus. Het NVON-lidmaatschap is gratis voor studenten.

Inschrijving
Deze training is reeds gegeven. Op dit moment kunt u zich niet inschrijven.

CRKBO Geregistreerd

De NVON is een CRKBO Geregistreerde Instelling

CRKBO