Vraag 13

Antwoord:

Door: Borgonjen | Datum: Maandag 27 mei 2024, 09:38 uur

Hoi Garmt,

Ik heb jaren examens afgenomen, geef nu zelf geen les meer, maar ben nog steeds zeer geinteresseerd in examens.
Blijkbaar ben ik daarom niet als docent aangemeld, is dat een reden voor het examenloket om van mij geen opmerkingen over het examen aan te nemen.
Ik krijg althans geen bevestiging dat het verzenden is gelukt, en evenmin de bevestiginsmail naar mijzelf.
Uit het antwoord dat je van CvE ontving begrijp ik: ze gaan niet in op het vakinhoudelijk commentaar, degene die de opmerking heeft beoordeeld lijkt niet te begrijpen wat er wordt gezegd. Zeer kwalijk, want de vraagstelling is fout, het is geen kwestie van een vereenvoudigde voorstelling.

Als iemand mijn commentaar wil insturen naar CV? Ga je gang.

Door: Lenders | Datum: Dinsdag 28 mei 2024, 23:18 uur

Ik heb zelf sinds twee jaar geen vragen meer naar het examenloket gestuurd. Ik heb er wel over nagedacht om over deze opgave een vraag te sturen naar het loket,

maar heb er van afgezien omdat ik de ontvangen antwoorden in voorgaande jaren niet bevredigend vond.

Ik ben van mening dat deze opgave, zoals reeds eerder opgemerkt  en uitgelegd door een collega, dingen bevraagt die buiten de syllabus vallen.

W.b.t. de reactie van CVTE:

"Hiervoor is kennis van noord- en zuidpolen nodig. Hier hoort impliciet de kennis bij dat gelijke polen elkaar afstoten en ongelijke elkaar aantrekken"

Zoals ik reeds eerder heb vermeld: dat weet elke leerling. En juist de sterkere  ll. gaat hier de mist in, omdat hij/zij verder doordenkt en in de war raakt door de toch wel complexe context. En hij/zij verliest hierdoor 2 punten. Dat is deze "kennis" echt niet waard. Ik denk dat deze vraag niet toetst wat deze beoogde te toetsen.

Maar goed, de opgave zelf over de magneettrein was een leuke opgave (de andere vragen waren verder prima wat mij betreft); Het zou fijn zijn als er in een reactie van het examenloket ook eens stond: "misschien zit er wel een kern van waarheid in uw verhaal "