Antwoord: |
||
---|---|---|
Door: Steinvoort
|
Datum:
Zaterdag
18
mei
2024,
20:28 uur
Ik ben ook wel benieuwd in hoeverre jullie 'remt het enzym' oid voldoende vinden voor inhibitie. En wat als een leerling aangeeft dat 3-NOP reageert met MCR afbreekt? Dus niet binden met, maar echt omzetten tot andere stoffen.
|
||
Door: Tobias Schrama
|
Datum:
Zaterdag
18
mei
2024,
20:40 uur
(Bewerkt op: 18-05-2024 20:49)
Als je bind, en het zit vast is het een nieuwe stof geworden toch? Lijkt mij meer dan genoeg op HAVO om te zeggen dat het enzym/katalysator onschadelijk is gemaakt. Ze hebben niks over active site in syllabus.
Mijn leerlingen zeggen jammer genoeg dat 3-NOP een hoge pH waarde heeft dus daar verliezen ze dan toch mee lijkt me. |
||
Door: Steinvoort
|
Datum:
Zaterdag
18
mei
2024,
21:07 uur
Vind je? Omdat het begrip pH-verandering niet specifiek genoemd wordt?
|
||
Door: Rembrandt de Witt
|
Datum:
Maandag
20
mei
2024,
10:51 uur
Wat vinden jullie van het volgende antwoord: "De microorganismen die MCR bevatten zullen de 3-NOP willen eten en produceren in deze tijd geen CH4"? |
||
Door: Zeilstra
|
Datum:
Maandag
20
mei
2024,
12:44 uur
(Bewerkt op: 20-05-2024 12:44)
"Het maakt het enzym MCR kapot" Tja, 3-NOP kan b.v. irreversibel binden, of door binden de conformatie van MCR blijvend te veranderen .... Wel een beetje kort door de bocht antwoord..... voorbeeld antwoord 3 met matige uitleg? |
||
Door: Wouter den Boer
|
Datum:
Dinsdag
21
mei
2024,
09:45 uur
@de Witt Niet mee eens, omdat er wordt gevraagd hoe de werking van het MCR wordt aangetast. |
||
Door: Muller
|
Datum:
Dinsdag
21
mei
2024,
09:55 uur
(Bewerkt op: 21-05-2024 10:05)
@Wouter, de Witt: Dat tast toch de werking aan van MCR. Als-ie het ene wel en het andere niet doet. @Cheyenne: remmend is toch wat een inhibitor doet. Dus wat mij betreft 1 punt. Alhoewel dan eigenlijk niets anders gezegd wordt dat de werking afneemt. En dat stond al in de vraag ("minder werkzaam") |