FvOv

De NVON is sinds 2008 aangesloten bij de Federatie van Onderwijsvakorganisaties. De FvOv is een algemene onderwijsbond met zo’n 34.000 leden. Zij vertegenwoordigt onderwijspersoneel in alle onderwijssectoren. Binnen de FvOv bundelen 11 verenigingen hun krachten tot één organisatie.

De FvOv-Onderwijskamer
De FvOv heeft aandacht voor vakoverstijgende inhoudelijke aspecten en voor het beroep leraar. De Onderwijskamer adviseert het bestuur van de FvOv over deze zaken. De FvOv kan daarin een krachtiger geluid laten horen dan de afzonderlijke verenigingen. Daarnaast is de FvOv ook lidorganisatie van de Onderwijscoöperatie en aangesloten bij de Stichting van het Onderwijs.

Aansluitingen FvOv
De FvOv is weer aangesloten bij de CMHF: Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen. De CMHF is een onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit sectoren met circa 57.000 leden. De CMHF is op haar beurt aangesloten bij de VCP, Vakcentrale voor Professionals. Deze vakcentrale neemt naast de FNV en het CNV deel aan de SER (Sociaal-Economische Raad).

Voor meer informatie: ga naar de site van de FvOv.

Formulier vakbondsteruggave 2021 kunt u hier downloaden.

Word nu lid van de NVON
Ik doe mee!
Over NVON

Over NVON

  • Voor hoogwaardig en beter onderwijs
  • Partner voor de professionele docent
  • Service en verdieping
Ja, ik doe mee
NVON Nieuwsbrief

Wilt u de wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Meld u nu aan.

Aanmelden