ShowdeFysica

27 november

Dit boek bevat ruim zeventig demonstraties geschikt voor het huidige natuurkundeonderwijs, demo's die het vak natuurkunde extra aantrekkelijk maken. Er zijn demo's voor lessen die zijn gericht op verdieping van het natuurkundig begrip, maar ook voor vaardigheden en voor speciale gelegenheden zoals een open dag of een feestelijke gelegenheid. Ze mogen iets spectaculairs hebben. Er is veel aandacht besteed aan de didactiek: het leereffect van de demonstratie, het activeren ven het motiveren van de leerlingen.

Hier op de website vindt u een korte beschrijving van de proeven met een of meer foto's, met de aanvullingen die in het boek zijn aangegeven en soms met ervaringen van testers. Met de zoekterm Showdefysica krijgt u de verschillende artikelen in beeld en kunt u de gewenste uitkiezen. Voor de proeven zelf moet u in het boek kijken, te bestellen in de webshop.

 

Aangehangen aan dit artikel het colofon en de inhoudsopgave van ShowdeFysica. Hiermee krijgt u een indruk van de proeven die in het boek te vinden zijn. Binnenkort wordt de inhoudsopgave voorzien van links naar de info op deze site.

Colofon-inhoud-foreword-voorwoord-dit-boek.pdf
Leswerk