NVON Bèta en Technologie festival 9 Oktober 2024 - Play your way to knowledge met mobility

17 juni

Play your way to knowledge, Ontdek de kracht van praktische activiteiten, verkenning en innovatie in plaats van traditioneel klassikaal onderwijs. In deze inspirerende workshop neemt Steven je mee in een revolutionaire didactiek waar kinderen leren door te doen, te verkennen en te experimenteren. Geef de creatieve drang van kinderen de ruimte die het verdient!

Door: Steven Bruyninckx, 2College Durendael

Leer hoe je gebruik kunt maken van SketchUp en 3D-printen om tot levensechte bouwprojecten te komen. Steven deelt zijn ervaringen met het opzetten van lessen die leerlingen motiveren door hen meteen aan de slag te laten gaan. Samen met het bedrijf Metalco heeft hij succesvolle projecten opgezet waarin leerlingen praktische en digitale vaardigheden combineren. Ze bouwen skelters en ontdekken dat kennis niet alleen theoretisch is, maar ook betekenisvol en relevant kan zijn.

Ervaar hoe levensecht leren de motivatie van leerlingen verhoogt en hen helpt oplossingen te vinden die ze zelf betekenisvol vinden. Steven biedt waardevolle tips om zelf een project te starten en je leerlingen te inspireren. Mis deze kans niet om je onderwijs naar een hoger niveau te tillen en kinderen spelenderwijs kennis te laten verwerven!

Nieuwsgierig, meer weten? Kijk op onze site: nvonfestival.nl of schrijf je hier direct in!

Nieuws