NLT

"Exacte voorbereiding op de wereld van morgen"
 

Sectie NLT

De bestuurssectie van de NVON, de Sectie NLT  richt zich op ondersteuning, behoud en onderhoud van het vak en van interdisciplinair bèta-onderwijs in het algemeen. Om dat te realiseren, inventariseert de Sectie onder de leden van de NVON de verbeterpunten, die worden gecommuniceerd met de regionale Vaksteunpunten. Daar worden nieuwe modules ontwikkeld en bestaande aangepast. Ook wordt voert de Sectie NLT overleg over nieuwe ontwikkelingen in het bèta-onderwijs met de Vereniging NLT.

 

Sinds de oprichting van de Vereniging NLT  in april 2016, waarin ca 150 scholen zijn vertegenwoordigd, beraadt de Sectie NLT zich op een nieuwe werkwijze om met de leden te communiceren over vakontwikkelingen en interdisciplinair bèta-onderwijs.

Leden en geïnteresseerden kunnen zich op de hoogte stellen van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het vak nlt en interdisciplinair bèta-onderwijs. Daarnaast kunnen zij hun opmerkingen, verbeterpunten en nieuwe inzichten kwijt. De opmerkingen die de Sectie NLT ontvangt via de website kunnen tijdens het sectieoverleg geagendeerd worden.

De Sectie NLT brengt de leden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de website. Verder vertegenwoordigt de Sectie NLT de aangesloten nlt-docenten in het verenigingsbestuur.

Samenstelling Sectie NLT

Henry van Bergen, Dirk-Jan van de Poppe, Harrie Jorna, Rob Diependaal (afgevaardigde NVvW), Arjan Pruim, Sanela Zivcic, Tom Wils (afgevaardigde KNAG) en Mart Mojet

Alle leden met interesse voor interdisciplinair bèta-onderwijs kunnen in contact treden met de Sectie NLT. Dat kan zijn over ontwikkelingen van het vak nlt, ontwikkelingen van nieuwe en bestaande nlt-modules. Daarnaast valt te denken aan integratie van vakgebieden op een school of het leggen van contacten ten behoeve van het onderwijs met overheid, bedrijfsleven en/of NGO’s.

Op 7 februari 2019 is er een NLT conferentie geweest in Doorn, Het verslag van deze conferentie kunt u hier lezen.

Een bundel van tien jaar nlt-artikelen kunt u hier openen.

U kunt van hieruit een lijst openen met verwijzingen naar alle andere nlt-artikelen. U treft dan een lijst aan van url’s, voor ieder van deze artikelen twee, waarop u kunt klikken.

Missie , Visie en beleidsdoelen sectie NLT

U kunt de sectie benaderen via nlt-sectie@nvon.nl

Over NVON

Over NVON

  • Voor hoogwaardig en beter onderwijs
  • Partner voor de professionele docent
  • Service en verdieping
Ja, ik doe mee
Word nu lid van de NVON
Ik doe mee!
Experiment

Heb jij nog goede experimenten voor onze website?

Deel ze met vakgenoten