Redactioneel: VR-tijd

Anneke Thurlings

Redactioneel van NVOX-hoofdredacteur Anneke Thurlings: VR-tijd

Ergens begin jaren ’90 begon ik aan een nascholingscursus IP-Coach 1.0 op de Universiteit van Amsterdam. Meten met de computer was toen het nieuwste van het nieuwste. Wout, mijn toa, ging gelukkig ook mee zodat we samen de geheimen konden ontdekken. Wout bouwde daarna al snel een hartslagsensor van een oud dynamisch pick-up element. Een bijzondere prestatie vond ik toen ook al en ik heb die sensor altijd graag gebruikt voor demonstraties.
Uit die tijd stammen ook de eerste systeemborden: degelijk materiaal dat nog steeds gebruikt wordt en eigenlijk nauwelijks kapot te krijgen was. Je ontving een mooie subsidie van de Rijksoverheid en daardoor kon iedere school een flinke set aanschaffen.
Het lijkt mij een goed idee als vandaag de dag opnieuw de subsidiekraan open zou gaan voor de aanschaf van een flinke set VR-brillen voor op school, maar vooral voor de ontwikkeling van de bijbehorende apps op een gratis platform.
In deze NVOX zijn twee artikelen opgenomen als voorbeeld van VR-onderwijs, maar Mart Mojet, onze eindredacteur nlt, schreef er al eerder over. Ik weet dat er veel scholen bezig zijn met VR-onderwijs; wij komen graag met jullie in contact. Mail ons naar redactie@nvon.nl zodat we over VR kunnen blijven schrijven en kennis kunnen delen.
Verder ook nog even aandacht voor het themanummer dat pas in december op de mat ligt. 
We kozen als thema deze keer ‘Tijd’. Deadline is 1 oktober, maar eerder mag altijd. Heb je een idee? Laat het weten.

Hoofdredacteur NVOX

5_NVOX22_TDS_NR-5.pdf
NVOX

NVOX 2022 • nummer 5 • bladzijde 5