<title>NVON</title>

Pizzalezing XL

Gamification voor meer autonomie en motivatie (ook op afstand)

 

 

Dit jaar in plaats van de Jong NVON-conferentie een middag waar we – met gepaste afstand – de kracht van games ervaren en dit omzetten naar nieuwe lessen. Game-ontwikkelaars hebben ontdekt hoe je jongeren kunt motiveren en hier kunnen we in het onderwijs ons voordeel mee doen. Zo zorgen we samen dat we toch goed en leuk onderwijs blijven geven in de klas op gepaste afstand, maar ook bij (digitaal) afstandsonderwijs. 


Inhoud
In de eerste workshop nemen gamificationexperts en docenten natuurkunde Gerben Bakker en Stijn Folkerts ons mee in de kracht van spelelementen voor leren. Leerlingen simpelweg veel vrijheid geven zet niet aan tot leren, er is ook structuur en zichtbaarheid nodig. Hoe kun je monitoring op een effectieve manier inzetten zonder te vervallen in het klassieke straffen en belonen? Hoe leer ik mijn leerlingen keuzes maken? Hoe houd ik mijn leerlingen (op afstand) gemotiveerd aan het werk? Hoe kan ik autonomie ondersteunen zonder ze volledig los te laten en uit het oog te verliezen?

In het tweede deel van de middag spelen we met elkaar een GooseChase vol opdrachten uit de verschillende bètavakken (natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek). Als we zelf gespeeld hebben gaan we in groepjes aan de slag met het ontwerpen van nieuwe opdrachten zodat je gebruiksklaar lesmateriaal hebt dat past bij jouw leerlingen. 

We kijken er naar uit je dan te zien en als dat niet in levenden lijve kan, doen we het digitaal.


Doelstelling
Het doel is dat je na deze pizzalezing nieuwe lesideeën hebt, die je zowel bij fysiek onderwijs (al dan niet op 1,5 meter) als digitaal kunt inzetten.


Doelgroep
Bètadocenten en toa's vmbo, havo, vwo en mbo of studerend daarvoor, tot en met 35 jaar.
Ben je ouder dan 35 en wil je toch graag deelnemen? Mail naar: jong@nvon.nl. We bekijken dan of het toch mogelijk is om mee te doen.


Docent
De nascholing wordt verzorgd door natuurkundedocenten Gerben Bakker en Stijn Folkerts en de commissieleden van Jong NVON.


Studiebelasting
4,5 uur


Datum, tijd, locatie
Zaterdag 3 oktober 2020

Gemeentelijk Gymnasium Hilversum
Vaartweg 54
1217 SV Hilversum

13:30 uur: Inloop
13:45 uur: Workshop gamification - door Gerben Bakker en Stijn Folkerts
15:15 uur: Pauze
15:45 uur: GooseChase school edition – door Jong NVON
16:30 uur: GooseChase ontwerpen
17:15 uur: Pizza
18:00 uur: School sluit


Kosten
Leden: €25,-
Niet-leden: €50,-

 


Inschrijven
Via deze link.

CRKBO Geregistreerd

De NVON is een CRKBO Geregistreerde Instelling

CRKBO