<title>NVON</title>

Jong NVON: Pizzalezing

Online pizzalezing: Klassenmanagement
Vrijdag 26 november 2021
18:45 - 20:15 uur
Online

Intro

Goede orde in de les is noodzakelijk voor het leren van je leerlingen en plezier in je werk. Toch besteden opleidingen en nascholingen hier weinig aandacht aan. Terwijl je veel aspecten van het orde houden wel degelijk kunt leren. Daarom organiseert Jong NVON nu een interactieve online lezing over hoe je je klassenmanagement kunt verbeteren. Voor zowel beginnende als meer ervaren docenten een leerzame bijeenkomst.

 

Inhoud

Tijdens deze online pizzalezing kun je je geheugen weer even opfrissen over het onderwerp klassenmanagement. Hoe zorg je ervoor dat je lekker les kunt (blijven) geven en dat je leerlingen vooral bezig zijn met de lesstof? Wat kun je doen om ordeproblemen te voorkomen en hoe reageer je op problemen als ze tòch ontstaan?

Karien Wijngaards gaat in vogelvlucht langs een aantal op onderzoek gebaseerde voorwaarden die bijdragen aan de effectiviteit van jouw lessen en een veilig klassenklimaat. De inzichten die je opdoet, zijn direct te vertalen naar je eigen lespraktijk. Als je inschrijft vóór 18 november, krijg je de kans om je eigen prangende vraag binnen dit thema in te dienen. Karien zal het antwoord (anoniem) binnen deze online lezing aan bod laten komen, of je vraag naderhand schriftelijk beantwoorden.

Met ruim 20 jaar aan onderwijservaring en gedegen theoretische kennis over klassenmanagement en didactiek, draagt Karien Wijngaards als coach en trainer bij aan de kwaliteit van jouw onderwijs en het plezier waarmee je voor de klas staat. 

 

Doelstelling

Aan het eind van de workshop heb je handvatten en ideeën om je klassen beter te managen.

 

Doelgroep

Jong NVON activiteiten zijn voor docenten en TOA's t/m 35 jaar of studerend daarvoor.
Ben je ouder en wil je toch komen? Samen met een jongere collega ben je alsnog welkom. Meld het dan even via jong@nvon.nl.

 

Niveau

Beginners en gevorderden

 

Docent

Karien Wijngaards, expert klassenmanagement.

 

Studiebelasting

1,5 uur

 

Programma

Vrijdag 26 november 2021

18:45 uur: Online inloop met eigen pizza 

19:00 uur: Start interactieve lezing 

20:00 uur: Plenair einde 

20:15 uur: Sluiting formele deel, mogelijkheid om te blijven hangen voor inhoudelijk verder praten en/of de borrel. 

 

Locatie: Online, je ontvangt vooraf een link naar jitsi, wat je vanuit elke browser kunt gebruiken.

 

Kosten

NVON-leden: gratis
Niet-leden: €15,-
Als je lid wilt worden kan je dat tijdens de inschrijving aangeven, je betaalt dan de ledenprijs. Het NVON-lidmaatschap is gratis voor studenten.

 

Inschrijven

Is helaas niet meer mogelijk.

 

CRKBO Geregistreerd

De NVON is een CRKBO Geregistreerde Instelling

CRKBO