<title>NVON</title>

Pizzalezing

Jong NVON Pizzalezing - Leerlingen aan het roer!
 

In verband met de situatie rondom het COVID-19 virus heeft Jong NVON besloten om de pizzalezing van 3 april 2020 af te gelasten. Wellicht wordt hiervoor een andere datum gevonden.

 

 

Inhoud
Assessment for learning is hip en happening. Veel scholen werken aan ‘persoonlijke leerroutes’ of geven meer waarde aan een formatieve evaluatie cyclus. Aan de andere kant ervaren veel docenten druk voor het doorwerken van een examenprogramma. In deze workshop laat Jurjen zien hoe hij in het onderwijs zijn vwo bovenbouw persoonlijker maakt en leerlingen keuzes geeft. Met verschillende (online) tools volgt hij zijn leerlingen (binnen en buiten de les) en helpt hij de leerling meer zelfsturing te ontwikkelen en sluit hij beter aan bij de behoefte van zijn leerlingen. Leerlingen krijgen zeggenschap om (gemotiveerd) te bepalen wanneer, waar en hoe ze werken.

In de workshop zal ingegaan worden op de verschillende didactische concepten die hij hiervoor inzet en de wetenschappelijke basis daarvan. Hierbij zal ook aandacht zijn voor kleine stappen die de volgende dag al direct in de les in te zetten zijn.

Tijd
18.15 uur: inloop en borrel
18.45 uur: pizza
19.00 uur: workshop
21.00 uur: afsluiting workshop 

Doelstelling
Na de pizzalezing heb je nieuwe lesideeën voor werkvormen om in te zetten in je lessen van de volgende week.

Doelgroep
Bètadocenten en toa's vmbo, havo, vwo en mbo of studerend daarvoor, tot en met 35 jaar.
Ben je ouder dan 35 en wil je toch graag deelnemen? Mail naar: jong@nvon.nl. We bekijken dan of het toch mogelijk is om mee te doen.

Docent
Jurjen Draaisma is docent scheikunde op Metameer Stevensbeek. Hij schrijft regelmatig stukken in de NVOX over een andere manier van lesgeven.

Studiebelasting
2 uur

Datum, tijd, locatie
Onbekend

Kosten
NVON-leden € 20
Niet-leden € 30
Bij de prijs is inbegrepen: workshop, pizza en drankjes.
Als je lid wilt worden kun je dat tijdens de inschrijving aangeven, je betaalt dan de ledenprijs voor de pizzalezing. Het NVON-lidmaatschap is gratis voor studenten.

Inschrijven
Inschrijven is nu niet mogelijk.