<title>NVON</title>

Jong NVON Pizzalezing: Verhalen vertellen

Hoe kun je de aandacht pakken in de les door het gebruik maken van verhalen vertellen?

“Ik heb een plaats gezocht waar niemand me zag, heb vuur gemaakt, de smeltpot erop gezet, hem een half uur lang gloeiend heet gemaakt en toen laten afkoelen. Ik heb hem gebroken en daar was het, het schijfje glanzend, zwaar metaal, dat je met je nagel kunt inkrassen, dat je hart verruimt en de moeheid uit je benen doet verdwijnen..." De Italiaanse auteur en chemicus Primo Levi heeft het hier in zijn verhalenbundel 'Het Periodiek Systeem' over het element lood.

In de literatuur, het theater, de film en natuurlijk de muziek; de link tussen bètavakken en cultuur is op veel plekken aanwezig vaak zonder dat we het ons realiseren. Hoe vertel je een boeiend verhaal over wetenschap zonder dat het saai wordt? In deze workshop gaan we aan de slag met verhalen over scheikunde en natuurkunde. Wat zijn kenmerken van een goed verhaal? Welke goede voorbeelden zijn er en hoe kun je dit in je onderwijs inzetten? Na afloop van deze workshop heb je voldoende inspiratie om er volgende week mee aan de slag te gaan.

Doelgroep

NVON leden tot 35 jaar

Workshopgevers

Remco Vasterink en Marijn van Nijhuis 

Studiebelasting

2 uur

Programma

17:00 uur: Online inloop en pizza eten

18:00 uur: Start workshop 

19:30 uur: Plenair einde 

19:30 - 20:00 uur: naborrelen

Datum

7 juni 2024

Tijd

18:00 tot 20:00 uur (inloop v.a. 17:00 uur)

Locatie

Hogeschool Utrecht (lokaal volgt).

Kosten

NVON-leden € 20,-, niet-leden € 45,-

Voor studenten die lid zijn € 10 (Als je als student lid wordt, is dat het eerste jaar gratis en daarna 10 euro per jaar. Kijk voor de volledige informatie of om lid te worden op de site van de NVON.

Inschrijving

Geïnteresseerd? Je kunt je hier inschrijven.