Ik moest koken voor ons drieën In mijn jeugd gingen mijn ouders pas voor het eerst op vakantie toen ik een jaar of tien was. Het was in die tijd nogal een onderneming, vooral naar een bestemming als Joegoslavië. Mijn oudere broers en zus waren al het huis uit, dus bleef ik samen met mijn andere zus en broer thuis. Terwijl mijn ouders genoten van hun vakantie, kreeg ik de verantwoordelijkheid over de keuken. Ik moest koken voor ons drieën, iets wat al begon toen ik nog de aardappelen voor het hele gezin schilde. Eerst was het maar één keer per jaar, maar al snel vertrokken mijn ouders vaker en vaker. Zo leerde ik van mijn moeder hoe je tomatensoep kon maken van verse tomaten, hoe rode bieten en spruitjes te bereiden, gehaktballen te draaien en zelfs macaroni op smaak te brengen. Het koken begon als een noodzaak, maar groeide al snel uit tot een hobby.
Terugkoppeling
Dit artikel is alleen toegankelijk voor leden van NVON. Wil je verder lezen?
Log dan eerst in