Zelf voedsel onderzoeken

Heleen Driessen, oud docent scheikunde

Aan voedsel valt een hoop te onderzoeken. In dit miniproject leren leerlingen eerst in groepjes hoe met een proef de volgende voedingsstoffen aangetoond kunnen worden: •    zetmeel •    suikers •    eiwitten •    vetten Daarna onderzoeken ze de inhoud van hun lunchtrommel of een melkproduct. Voor het project is een practicumlokaal nodig en de hulp van een toa, enkele leerlingen uit de bovenbouw of ouders met scheikunde-ervaring. Dit project is geschikt voor groep 7/8 en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Een basisschool kan contact zoeken met een school voor voortgezet onderwijs om daar dit project te doen.  

Vorige Volgende
Terugkoppeling

Terugkoppeling 2024 • nummer 4 • bladzijde 10-11

Artikel lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor leden van NVON. Wil je verder lezen?
Log dan eerst in

Nog geen lid? Meld u aan!