Koken met insecten

Wichard Oosterman, Calvijn College Bahürim in Brielle

Koken met de klas Dat blijft voor mij als scheikundedocent altijd weer iets magisch. Je doet alles bij elkaar en vrijwel zonder na te denken doen de scheikundige reacties hun werk. Koken met de klas doe ik graag, maar dan wel met een boodschap. De ene keer wat meer scheikundig dan de andere. Gelukkig is het biologielokaal met keuken direct naast mijn lokaal en mag ik zonder problemen ruilen met mijn collega wanneer ik er om vraag.  Nu steeds meer mensen bewuster omgaan met vlees was het ook de hoogste tijd om het met de klas te hebben over ‘normaal’ vlees, vleesvervangers of een alternatieve bron van vlees. Welke bouwstoffen heb je eigenlijk nodig, waar zitten die bouwstoffen in en waarvoor dienen die bouwstoffen eigenlijk?   

Terugkoppeling

Terugkoppeling 2025 • nummer 2 • bladzijde 16

Artikel lezen?

Dit artikel is alleen toegankelijk voor leden van NVON. Wil je verder lezen?
Log dan eerst in

Nog geen lid? Meld u aan!