NVOX prijzen 2022

7 april

Op de ALV van afgelopen 5 april zijn de NVOX prijzen uitgereikt door Jan Willem Smilde die al vele jaren deze commissie voorzit.

Vorige Volgende

De aanstormend talent prijs is dit jaar gegaan naar Nicole Stoop en Jelle Brill van het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Zij schreven in NVOX #7 over een opdracht waarbij leerlingen met een breadboard, een Arduino en papier en een schaar een zonnebloem moeten ontwerpen die meedraait met de zon. De complete handleiding is beschikbaar op de site van de NVON.

De tweede prijs is uitgereikt aan Henriette klein Bluemink, toa op het Montessori Lyceum Hengelo, voor haar regelmatige bijdrages in Het Kabinet. Zij wilde in NVOX #7 kleur brengen in practica. Redoxreacties met lolly’s of druppelchemie waar neerslag, oplos en redox inzit. Henriette schrijft er enthousiast over.

De eerste prijs dit jaar is uitgereikt aan Roger Rikken (Hogeschool Arnhem Nijmegen) voor zijn artikel in NVOX #2 over Pepper’s Ghost als een context bij vlakke spiegels. “Je zou bijna denken dat de opstelling, die al in de negentiende eeuw gebruikt werd, een ‘holografisch’ beeld laat zien. Maar het is simpelweg een spiegelbeeld”, volgens Roger in zijn artikel. Roger maakte een kijkdoos van de opstelling die nodig is voor de demonstratie van Pepper’s Ghost. De opstelling is duidelijk gefotografeerd en beschreven en nodigt uit tot gebruik. Vlakke spiegels in een context die leerlingen echt leuk vinden.

Nieuws